Het verhaal

Wanneer u aankomt bij de haven van Den Helder dan wordt de spanning al voelbaar.

In het water ligt de boot van Ribsensation een 8 meter lange Roughneck 808 met 300pk Suzuki motor.

Na een kleine voorstel ronde is het tijd om de reddingsvesten om te doen.Dan gaan we aan boord en stijgt de spanning verder.Na de veiligheidsinstructie is het tijd om te gaan.Eenmaal aan boord kunt U Uw ogen de kost geven.Aan de haven van Den Helder ligt een groot gedeelte van de Nederlandse Vissersvloot met Urker en Helderse kotters.De grote offshore schepen die de boorplatforms bevoorraad op de Noordzee.Bijna bij open zee ziet u de grootste Marinevloot liggen van Nederland. Dan is het tijd voor actie,de gashendels gaan omlaag en de boot schiet vooruit.

 

We gaan dan richting de zandplaat Noorderhaaks,ook wel de Razende Bol genoemd. Hier ligt één van de grootste kolonies zeehonden.Door onze stille motoren benaderen de zeehonden ons tot bijna twee meter van de boot. Dit geeft een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

 

Naast het varen bieden wij U verschillende mogelijkheden.We kunnen naar Texel varen. De haven van Oude Schild is dan onze Waypoint,tijd voor een lunch of diner.Bij Havenrestaurant de Compagnie,met een prachtig uitzicht over de waddenzee,de oude vissershaven en de luxe jachthaven is het tijd om alle ervaringen te bespreken.

 

Ook is het mogelijk om het eiland Texel te verkennen met een Tuk Tuk. In twee uur kunt u de schoonheid van Texel ontdekken en begrijpen waarom er duizenden toeristen per jaar op af komen.

Er komt ook weer een tijd om terug te gaan naar de haven van Den Helder.

 

Eenmaal in Den Helder aangekomen kunt nog een afzakkertje doen in één van de vele café restaurants zoals de maritieme herberg Neptunus,met uitzicht over de haven. Of wat dacht u van Dok51.

Dit caférestaurant,een omgebouwd schepenloods, is bekend geworden door het Sbs6 programma,Binnenkort geopend,met topkok Ben van Beurten .

 

Ribsensation levert ook opmaat gemaakte arrangementen,zoals vertrekken uit Amsterdam,daarna via het IJsselmeer of wanneer het weer het toe laat via de Noordzee naar Den Helder te varen om daarna in een stretched limo van Big Limo terug naar Amsterdam te worden vervoerd.

 

Of wat dacht U van een teambuildings dag op Terschelling met overnachten.

 

U ziet Ribsensation doet er alles aan om de sensatie op en om het water over te brengen.

 

Bassingracht 117
1781 CJ Den Helder
Frank Gilkens 0653481168

Bianca Gilkens 0641804444

Henk Van Dok 0655112237